Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μανιταρόσουπα με γαρνιτούρα


Μανιταρόσουπα αγαπημένη και καταπληκτική!
Πόσο αγαπάω αυτούς τους νόστιμους ομβρελοειδής μύκητες!
Περιεκτικότητα σε νερό 91%, ενώ η περιεκτικότητα σε λίπος είναι κάτω από 1% κι αν πούμε και για τις θερμίδες....στα 100 γρ. μόνο 24 θερμιδούλες, είναι να μην τα αγαπάει κανείς;
Βάλτε κάθε φορά διαφορετικά λαχανικά και μπαχαρικά, μόνο το βραστό αυγό σας παρακαλώ μην παραλείψετε στους αυτοσχεδιασμούς που θα κάνετε, κάνουν την σούπα μας ενδιαφέρουσα και διαφορετική!
Αυτή την φορά χρησιμοποίησα μανιτάρια πλευρώτους, αλλά γίνεται επίσης πολύ καλή και με άσπρα μανιτάρια και με ότι μανιτάρια έχετε δηλαδή.
Το γαρνίρισμα και ο συνδυασμός με το βραστό αυγό αποτέλεσε δεδικασμένο και χωρίς άλλη διαδικασία οριστικά καθιερωμένο.
Και μιας και μας διακατέχει μεγάλη αγάπη για τις σούπες, δεν αφήσαμε γουλίτσα μέσα στην κατσαρόλα και ομολογώ πολύ το ευχαριστηθήκαμε!
Μανιταρόσουπα με γαρνιτούρα

Υλικά
500 γρ.φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 κεφάλι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 καρότο ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι πάπρικα
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν αποξηραμένο
500 ml ζωμό λαχανικών
2-3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
Αλάτι- πιπέρι
2-3 βραστά αυγά ψιλοκομμένα 
Μαϊντανό για διακόσμηση

Δημιουργία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το καρότο, στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό, την πάπρικα, την κέτσαπ, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό πασπαλισμένο με το ψιλοκομμένο βραστό αυγό και μαϊντανό αν θέλουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου