Οι δουλειές, οι υποχρεώσεις, οι δραστηριότητες με έχουν πάρει από κάτω. Αναρτήσεις αραιές, τα σχόλια μένουν μέρες αναπάντητα, συνταγές δεν προλαβαίνω να δω στα φιλικά blog και κοινώς έχω χάσει την μπάλα!!
Πίστευα ότι σταματώντας την δουλειά, θα είχα άπλετο χρόνο για τις ασχολίες μου, αλλά φαίνεται σκεπτόμενη ακριβώς αυτό, συμπεριέλαβα πολλά στο μενού της ημέρας με αποτέλεσμα ο άπλετος χρόνος που λέγαμε...να συρρικνωθεί δραματικά!!
Από την άλλη σκέφτομαι μήπως φταίει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που μονίμως μας κάνει να βρισκόμαστε σε μια σύγχυση και αταξία, κοινώς να μην ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση να δώσουμε την προσοχή μας.
Ότι και να ισχύει πάντως, το αποτέλεσμα είναι ίδιο....έχω χάσει την μπάλα...χρειάζομαι την κατανόησή σας!!
Η συνταγή που σας δίνω είναι για το thermomix , αλλά αν θέλετε να το φτιάξετε χωρίς αυτό, θα πρέπει να βράσετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και να στέκεστε από πάνω ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η καραμέλα (ίσως και τον διπλάσιο χρόνο).
Καραμέλα γάλακτος
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ ζάχαρη λευκή
Μία πρέζα σόδα φαγητού
1 βανίλια άρωμα
Δημιουργία
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε 50 λεπτά, θερμοκρασία varoma, ταχύτητα 2.
Αν στο τέλος του χρόνου δούμε ότι το μείγμα είναι ακόμα πολύ ρευστό, ρυθμίζουμε άλλα 10 - 15 λεπτά ακόμη, μέχρι το μείγμα να σκουρύνει ελαφρώς και να γίνει παχύρρευστο.
Γενικώς το αφήνουμε τόσο χρόνο ώστε να μας ικανοποιεί η πυκνότητα και η υφή της και ανάλογα πως θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε. Αυτή την φορά εγώ την ήθελα λιγότερο παχύρευστη, για να φτιάξω banofee με σοκολάτα, συνταγή προσεχώς βεβαίως!!